Κανένα προϊόν στο καλάθι σας.

Contacts

92 Bowery St., NY 10013

thepascal@mail.com

+1 800 123 456 789

Ο Καλλιτέχνης

Έλληνας γλύπτης, χαράκτης, ζωγράφος. Προσωπικότητα διεθνούς φήμης, ο Κάρολος Καμπελόπουλος αφομοίωσε ισχυρά πολιτιστικά ερεθίσματα, ενώ ανέπτυξε ποικιλόμορφη καλλιτεχνική δραστηριότητα εξερευνώντας την πέτρα, την τερακότα, τον ορείχαλκο, καθώς και το χώρο της Μονοτυπίας, που τον καθιέρωσε ως ζωγράφο και χαράκτη.

Από μικρός στο Κάιρο κυκλοφορούσε με ένα μπλοκ όπου σχεδίαζε συνεχώς. Αρχικά αυτοδίδακτος, στη συνέχεια παρακολούθησε εσπερινά μαθήματα στην Ecole d’Arts (Κρατική Σχολή Τεχνών του Δήμου του Παρισιού) και αργότερα δίδαξε ιδιωτικά, επί τριάντα χρόνια.

Τα γλυπτά του διακρίθηκαν το 1969 στη Μπιενάλε της Ευρώπης, πήρε Α’ βραβείο της πόλης των Παρισίων το 1980 και έκτοτε εξέθετε παγκοσμίως. Το 2008 τιμήθηκε ως Πρόσωπο της Ευρώπης, από το τηλεοπτικό δίκτυο «Arte», της Γαλλίας και της Γερμανίας.

Φιλοτέχνησε προτομές πολλών σημαντικών μορφών του 20ού αιώνα, με κοινά χαρακτηριστικά τους την αγάπη για την ελευθερία, την ανιδιοτέλεια του σκοπού τους και το θάρρος να αψηφήσουν τις κοινωνικές συμβατικότητες, προκειμένου να υπερασπίσουν τα Πιστεύω τους, μέχρι τέλους. Δημιούργησε προτομές της Μαρίας Κάλλας, της Μελίνας Μερκούρη, του Κ. Π. Καβάφη, του Νίκου Καζαντζάκη, του Γιάννη Ρίτσου, Jack Lang, κ.ά.

Σε αυτήν του την πορεία, εξέφρασε τα συναισθήματα και την φιλοπατρία του μέσω της γλυπτικής.