Κανένα προϊόν στο καλάθι σας.

Contacts

92 Bowery St., NY 10013

thepascal@mail.com

+1 800 123 456 789

Ο Άνθρωπος

Γεννήθηκε στο κοσμοπολίτικο Κάιρο το 1931, όπου και έζησε μέχρι τα είκοσι του χρόνια. Πνεύμα ανήσυχο και πολυτάλαντο, εγκαταστάθηκε το 1951 στο Παρίσι, προπύργιο του Δυτικού πολιτισμού, όπου είχε διπλή σταδιοδρομία, ως κομμωτής και ανεξάρτητος καλλιτέχνης, ενώ παράλληλα υπήρξε δεινός συλλέκτης.
Οι δυο πόλεις, πρωτεύουσες της μόδας, της τέχνης και των γραμμάτων, τον επηρέασαν και τον διαμόρφωσαν ως άνθρωπο, στα χρόνια της δημιουργίας του. Τις εργάσιμες μέρες τις περνούσε στον Οίκο Carita, όπου συρρέαν διάσημες πελάτισσες από όλον τον κόσμο. Τα βράδια δούλευε ακούραστα στο ατελιέ του Montparnasse του Δήμου Παρισίων, ενώ τις αργίες έψαχνε στα παλαιοπωλεία για αντικείμενα που θα εμπλούτιζαν τη θαυμαστή συλλογή του. Το 1991 αγόρασε το βενετσιάνικο μοναστήρι Santa Maria della Misericordia στα Χανιά, το οποίο θα αποτελούσε οίκο του, κομμωτήριο, κέντρο πολιτισμού και εν τέλει το Ίδρυμα Κάρολος Καμπελόπουλος, το έργο της ζωής του.
Γνώριζε επτά γλώσσες, λάτρευε την όπερα, τα ταξίδια, το διάβασμα, την ποίηση με αγαπημένο ποιητή τον Καβάφη και τη λογοτεχνία, με ιδιαίτερη προτίμηση στον Όμηρο και τον Προυστ. Υπήρξε σπουδαίος πρεσβευτής της Ελλάδας στο εξωτερικό και στο διεθνές Jetset, για πολλά χρόνια. Έζησε μια συναρπαστική ζωή, με ηρωίδες απλησίαστες πριγκίπισσες, γυναίκες προέδρων, πρωθυπουργών και πασίγνωστων πολιτικών απ’ όλον τον κόσμο, διάσημες σούπερ σταρ του παγκόσμιου κινηματογράφου, φημισμένες προσωπικότητες της Τέχνης, των Γραμμάτων και του Πνεύματος.
Ήταν ετοιμόλογος, θεωρούσε αρετές τους καλούς τρόπους και την ευγένεια, ενώ εκτιμούσε τα αυθεντικά στοιχεία στην προσωπικότητα του κάθε ατόμου, καθώς δεν ανεχόταν το πλαστό ή το ψεύτικο. Αντλούσε ευτυχία βοηθώντας τους συνανθρώπους του. Ήταν φίλος πιστός, συνεπής και απολύτως εχέμυθος. Ζωντανός, δημιουργικός, αεικίνητος, αειθαλής, δεν σταματούσε ποτέ, γι’ αυτό και αισθανόταν πάντα νέος.
Απεχθανόταν την οκνηρία λέγοντας ότι «…ο Καλλιτέχνης εμπνέεται συνεχώς και πρέπει να είναι ένας ακούραστος εργάτης». Η φιλοσοφία του: «Όσο εργάζεται κανείς, δε γερνάει». Ο Κάρολος Καμπελόπουλος ταξίδευε σε όλον τον κόσμο. Τα τελευταία χρόνια επέστρεψε στην Ελλάδα, στην Κρήτη. Άφησε το σπίτι του στην rue Thérèse, δίπλα στην Comédie Française στο Παρίσι, ένα μικρό «μουσείο» με αμέτρητα γλυπτά και ζωγραφικά έργα του και αντικείμενα που είχε συγκεντρώσει ως συλλέκτης. Άφησε και το υπέροχο ατελιέ του στο Montparnasse. Και έτσι έγινε ο Κάρολος Χανιώτης, περνώντας τα τελευταία πέντε χρόνια της ζωής του στο μοναστήρι του, το καταφύγιο του.